loading...
استودیو جوان
بهروز ایوبی بازدید : 189 شنبه 03 آذر 1397 نظرات (0)

نورپردازی در عکاسی پرتره

نورپردازی در عکاسی پرتره بسیار مهم است زیرا ک هیچ چیز بد تر از پرتره های با نور تخت نیست . زیرا پرتره با نور تحت بسیار بی روح و تک بعدی به نظر میرسد .

این یک  واقعیت ثابت شده است  که کلید موفقیت یک پرتره حرفه ای نور پردازی طبیعی و مناسب است .

نور طبیعی میتواند باعث ثبت پرتره های فوق العاده شود اما شما همیشه تابع شرایط آب و هوایی خواهید بود . و نمیتوانید تغییرات را کنترل کنید و یا روش تابش نور موجود را مدیریت کنید . بنا بر این باید با تهیه فلاش های استودیوای خود را تجهیز کنید . به این ترتیب میتوانید در فضای داخلی یا خارجی کنترل نور دهی را در دست بگیرید و نورپردازی عکس پرتره را انچام دهید.

نورپردازی در عکاسی پرتره میتوانید از یک یا دو یا سه منبع نوراستفاده کنید . میزان تابش نور را تغییر دهید و نور مورد نیاز خود را به وسیله ی سافت باکس ها و یا لانه های زنبوری برای مدیریت سایه ها و ایجاد سایه روشن تامین کنید و به سبک مورد نظر پرتره خود برسید.

نورپردازی در عکاسی پرتره با فلاش

نورپردازی در عکاسی پرتره با یک فلاش میتواند امکانات متعددی ارائه دهد اما شما میتوانید با استفاده از دو یا سه منبع نور سایه روشن ایجاد کنید و شکل و فرم بسازید و یا به پرتره خود عمق بیشتری بدهید .

قرار دادن سوژه در برابر یک پس زمینه تیره نقطه شروع خوبی برا عکاسی است .

نورپردازی در عکاسی پرتره یا عکاسی مد برای نور اصلی خود از منبع نوری استفاده کنید که با یک مسافت باکس تجهیز شده است و از طرفین سوژه را روشن میکند از یک لانه زنبوری برای روشن کردن پشت سر و ایجاد یک لبه نور در طرف دیگر صورت و مو و به جهت جدا کردن آنها از پس زمینه استفاده کنید . هم چنین میتوانید برای روشن کردن سمت تاریک صورت از یک رفلکتور استفاده کنید و برای نور سوم یک امکانات بی پایانی از مکمل های نورپردازی برایتان وجود دارد. به طوری که استفاده از آنها به شما ایده خواهد داد و با اثرات نور متفاوتی مواجه تان خواهد کرد .

این کار شاید زمان ببر و مستلزم تمرین کردن باشد اما در نتیجه یاد میگیرید که نور های خود را برای رسیدن به نتیجه مورد نظر چگونه تنظیم کنید . و این را بدانید وقتی تجربه تان بیشتر شد بهترین تنظیمات را برای روش های مختلف نورپردازی عکس پرتره به کار خواهید برد.

نورپردازی در عکاسی پرتره
نورپردازی در عکاسی پرتره

تکنیک های کار با فلاش در نورپردازی عکس پرتره

نورپردازی در عکاسی پرتره اگر فلاش را مستقیما به سوژه بتابانید نور شما بسیار تند و زمخت می شود و عکسی تخت با سایه های کنترل نشده خواهید داشت . با این حال اگر زمان کافی ندارید . محیط مناسب نیست یا توانایی خرید تجهیزات لازم را ندارید و تنها را شما استفاده از فلاش دوربین است . هنوز هم راهی برای گرفتن پرتره خوب وجود دارد.

در نورپردازی عکس پرتره برای ایجاد نور یکدست نیاز به گسترش تابش نور فلاش دارید تا نور و بالطبع سایه ای ملایم تر تولید شود و پوست سوژه کمتر براق به نظر برسد . میتوانید به فلاش خود زاویه دهید و از بازتاب نور آن بر روی سقف یا دیوار سفید استفاده کنید. هم چنین انواع سافت باکس های نور فلاش برای ایجاد نور ملایم تر و گسترده تر نیز وجود دارد.

در تصاویر زیر چند نمونه از سبک های نورپردازی و سبک عالی نورپردازی رامبراند قرار گرفته است.

نورپردازی در عکاسی پرتره
نورپردازی در عکاسی پرتره

نورپردازی رامبراند

در نور پردازی رامبراند روش به چند روش میتوان نورپردازی کرد .

  •  رامبراند همراه با یک چتر نقره ای

در این سبک تجهیزاتی که لازم است یک شاخه فلاش با یک عدد پایه و یک چتر نقره ای به عنوان رفلکتور میباشد

  •  نورپردازی رامبراند با یک لانه زنبوری

در نورپردازی با لانه زنبوری یک شاخه فلاش و یک پای ه و یک صفحه مشبک لانه زنبوری نیاز میباشد

  • نورپردازی رامبراند همراه با نور تکمیلی

برای این گونه نور پردازی یک شاخه فلاش و یک عدد پایه و یک سافت باکس 50 سانتی متری مورد نیاز است.

کنترل نوردهی در نورپردازی عکس پرتره

به عنوان یک عکاس حرفه ای باید یاد بگیرید بر روی تنظیمات نور خود کنترل داشته باشید تا بتوانید در انواع عکاسی پرتره یا عکاسی صنعتی و دیگر عکاسی ها موفق شوید . عکاسان کم تجربه اغلب بر روی حالت نیمه خودکار تکیه میکنند این روش باعث درجا زدن شما خواهد شد. برای حرفه ای شدن بازم است کنترل دوربین را در دست بگیرید .

کنترل دستی در نورپردازی عکس پرتره

عکاسی در حالت دستی این امکان را به شما میدهد در پرتره خود خلاقیت ایجاد کنید. این موضوع به شما اجازه خواهد داد دیافراگم و سرعت شاتر مناسب را با توجه به روش عکس مورد نظر خود هماهنگ و همین طور میتوانید نقاط پرنور سایه و فضای سایه روشن عکس را در مناطق دلخواهتان طراحی کنید.

زمانی که در حالت دستی عکاسی میکنید برخلاف مواقعی که در حالت نیمه اتوماتیک عکس میگیرید و یا از فلاش روی دوربین استفاده میکنید . دوربین استفاده میکنید . دوربین شما هیچ پیشنهادی برای نورسنجی و تنظیمات نخواهد داشت.

در حالت دستی همچنین میتوانید با استفاده از تنظیمات نور و دیافراگم برای حفظ و یا حذف جزئیات پس زمینه خلاقانه عمل کنید و تنظیمات منابع نوری را در دست بگیرید.

برای کنترل صحیح نور لازم است دوربین خود را در حالت دستی قرار دهید به این ترتیب تغییر دیافراگم و سرعت شاتر را تحت کنترل خود خواهید داشت.

نورپردازی در عکاسی پرتره

 

یک سری اصول در تنظیمات نور دهی دوربین

با توحه امکاناتی که عکس برداری در حالت دستی به شما میدهد. اگر هنوز توانایی های کافی برای مدیریت آن را ندارید نکات مثبتی در عکاسی نیمع اتوماتیک وجود دارد .

از حالت  اولویت دیافراگم  ای وی یا ای متوانید دیافراگم را تنظیم کنید و کنترل سرعت شاتر را به دوربین بسپارید . برای محو شدن پس زمینه و یا ثبت عکسی با عمق میدان کم از دیافراگم های باز به عنوان مثال 2.8 یا 4 استفاده کنید .

و اگر میخواهید پس زمینه واضح باشد از دیافراگم های بسته مانند 16 یا 22 بهره ببرید . همچنین میتوانید دوربین را در حالت اولویت شاتر قرار دهید تی وی یا اس تا کنترل سرعت شاتر را مدیریت کنید و انتخاب دیافراگم را به دوربین بسپارید. سرعت بالای شاتر 1.250 یا 1.50 باعث ثبت حرکت یا محو شدن پس زمینه و یا سوژه خواهد شد .

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 13
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 8
  • آی پی دیروز : 1
  • بازدید امروز : 16
  • باردید دیروز : 2
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 42
  • بازدید ماه : 89
  • بازدید سال : 583
  • بازدید کلی : 2,733